Over ons

Edelsteenkundige Terrence Bevoort-Alwicher.

Liefde en interesse in edelstenen en mineralen werd door de ouders met de paplepel ingegeven. Mede daardoor  startte ik in 1987 de Stenen Tafel, de edelstenen-, mineralen- en sieradenwinkel op de St. Annastraat 44 in Nijmegen. Omdat alleen liefde en passie  voor edelstenen niet voldoende bleek werd er weer gestudeerd.  Bij de Engelstalige opleiding in Schoonhoven van  de prestigieuze Gemmological Association of Great Britain (Gem*A) en de opleiding tot Certified Diamond Grader bij de Hoge Raad voor Diamant (HRD) in Antwerpen.
De winkel werd  uitgebreid met een en goudsmederij en een sieradenreparatieatelier met een eigen goudsmid om vooral de eigen ontwerpen te vervaardigen. Ook werd er regelmatig ruimte gemaakt voor speciale exposities, zoals edelstenen en sieraden uit Afghanistan, uit Rusland en kregen sieraaddesigners en edelsteengraveurs een platform.

Na ca. 10 jaar verhuisde de zaak van de St. Annastraat naar het royalere, achtergelegen pand in de Stijn Buijsstraat 51 in Nijmegen. En veranderde de naam in Gem & Art Gallery. Een naam die de lading beter dekte: Gem=kleinood (lees: sieraad) en Art=kunst.

In 1994 nam ik,  samen met enkele jaargenoten van de gemmologie opleiding, het initiatief om een vereniging  van/voor edelsteenkundigen in Nederland op te richten. Tijdens de officiële oprichting in 1995 werd ik benoemd tot voorzitter van het Gemmologisch Gilde Nederland. Een functie die ik 20 jaar lang vervulde. Waarin ik heel veel studieavonden en congressen organiseerde,  met als hoogtepunt de organisatie van de European Gemmological  Conference in 2013 in Leiden in samenwerking met het Nederlands Edelsteen Laboratorium. En waarvoor ik een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen (2014).

Sinds 2007 is het atelier gevestigd aan de Rijksweg in Malden. En volgde er nog een opleiding sieraaddesign bij de HRD. Na diverse exposities  in huis, organiseerde ik enkele jaren een winterexpositie met diverse kunstenaars in de Zweef Inn in Malden en nam ik als gastexposant deel  aan diverse kunst- en atelierroutes.